Gradonačelnih Bihaća uputio zahtjev Federalnom štabu civilne zaštite

Komandant Civilne zaštite Grada Bihaća gradonačelnik Šuhret Fazlić uputio je Zahtjev Federalnom štabu civilne zaštite za preispitivanje Naredbe kojom je osobama starijim od 65 godina dozvoljeno kretanje od ponedjeljka 6. aprila do petka 10. aprila 2020. godine u vremenu od 8 do 12 satiNo photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.

– Strahujemo da će takva Naredba prouzročiti da u periodu kada se očekuje vrhunac pandemije, na ulicama i u redovima pred bankama imamo stotine penzionera. To bi moglo značajno doprinijeti širenu koronavirusa na području našeg grada i tražim da se od iste odustane. U saradnji sa poslovnim bankama moguće je iznaći i druge, manje rizične načine za preuzimanje penzija, a neki od tih modela se već primjenjuju, reko je Fazlić.

ZAHTJEV FEDERALNOM ŠTABU CIVILNE ZAŠTITE ZA PREISPITIVANJE NAREDBE

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više