Glavni epidemiolog USK UP0Z0RAVA građane: “Ukoliko bude potrebe uvest ćemo RIG0R0ZNIJE MJERE”

U protekla 24 sata je u Bosni i Hercegovini na koronavirus testirano 1.669 osoba, od čega je 363 pozitivnih. U Federaciji BiH je 227 pozitivnih, a u Republici Srpskoj 136.

Novi slučaj zabilježen je i na području Unsko-sanskog kantona, tako je do danas virus potvrđen u 258 slučajeva, aktivno ih je 99, izliječenih je 143, preminulih 15, izvora zaraze je 50. Na Infektivnom odjelu KANT0NALNE B0LNICE  u Bihaću nalazi se 10 pacijenata, 9 je pozitivno na korona virus.

Shodno novonastaloj situaciji i povećanom broju zaraženih od koronavirusa na području USK, glavni epidemilog USK Zarina Mulabdić kaže da su se građani u odnosnu na početak pandemije dosta opustili, te ukoliko bude potrebe Krizni štab USK će uvesti nove, RIG0R0ZNIJE mjere:

– Moramo naučiti živjeti sa virusom korona, te da radimo na tome da smanjimo unosa virusa u pojedine sisteme i firme. Građani moraju biti svjesni da su oni odgovorni za epidemiološku situaciju u USK, te da svako opuštanje vodi ka goroj situaciji. Kantonalni krizni štab ima pravo da uvede RIG0R0ZNIJE MJERE, te ukoliko bude potrebe iste ćemo i uvest, kazala je Mulabdić.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više