Glavini epidemilog USK Zarina Muladbić: “U posljednja 24 sata u USK devet pozitivnih na koronavirus”

Prema podacima entitetskih zdravstvenih institucija, u Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata registrovano 399 osoba zaraženih koronavirusom.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH testirana su 974 uzorka, od kojih je 301 pozitivan na CoV-19.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosansko-podrinjskom i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada je testiran 89.551 uzorak, a CoV-19 je potvrđen kod 7.517 osoba.

Danas je na zasjedanju Kriznog štaba USK bilo govora o najnovijim podacima o broju zaraženih od koronavirusa, te mjerama zaštite. Po završetku sjednice prisutnima se obratila Zarina Mulabdić, glavni epidemiolog USK.

– Od polovine mjeseca jula situacija u Unsko-sankom kantonu se P0G0RŠALA, do tada je bila pod kontrolom i bez većeg broja slučajeva zaraze. Zaključno s tim zadnjih nekoliko dana u USK bilježimo po 10 novih slučajeva zaraze dnevno, a također i danas imamo devet pozitivnih, kazala je Zarina Mulabdić,glavni epidemiolog USK .

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više