BAHATO PONAŠANJE GLAVNOG EPIDEMIOLOGA USK: “Zabranit ćemo sve, pa će građani ostati bez posla” (VIDEO)

Na području Unsko-sanskog kantona usložnjava se epidemiološka situacija. Rezultati testiranja na koronavirus su zabrinjavajući, samo u posljednja četiri dana na području ovog kantona zabilježeno je 45 pozitivnih slučajeva zaraze.

Povećan broj zaraženih ukazuje na nepoštovanje mjera, što je i bila tema jučerašnjeg sastanka Kriznog štaba Unsko-sanskog kantona. Ukoliko se nastavi trend opuštenosti građana, nepoštivanja propisanih mjera i svakodnevni rast broja zaraženih, Krizni štab najavljuje uvođenje rigoroznijih mjera, pa čak i onih iz marta.

– Svaki dan imamo u prosjeku deset do petnaest novozaraženih osoba i to nam predstavlja problem. Situacija se usložnjava, a osnovni razlog je ne pridržavanje zaštitinih mjera. Građani su se opustili, niko ne nosi masku, niko ne poštuje zaštitine mjere i to je osnovni razlog pogoršanja situacije, kazao je Hajrudin Havić, direktor Kantonalne bolnice.

Novinarima se obratila i Zarina Mulabdić, glavni epidemiolog USK koja je kazala da će se uvesti rigorozne mjere ukoliko se stanje u narednih nekoliko dana ne popravi.

– Ukoliko se naradenih dana udvostruči povećan broj zaraženih, odnosno pogorša situacija, zabranit ćemo sve, pa će građani ostati bez posla, kazala je Zarina Mulabdić, glavni epidemiolog USK.

Odlučeno je da će u narednih nekoliko dana inspektori i pripadnici MUP-a USK vršiti pojačane kontrole svih institucija i objekata.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više