Alarmantna situacija u Bihaću! Preko 50 tona otpada istovareno u bihaćkom naselju Privilica (FOTO)

U naselje Privilica, u krug nekadašnje tvornice pekarskih proizvoda „Tehnopek“ danas je istovaren otpad nepoznatog porijekla.

Očevici su snimili kamione koji su za kratko vrijeme istovarili oko 50 tona nepoznatog otpada, upisali registarske oznake i obavijestili sve nadležne institucije.

O kakvom se otpadu radi tek će utvrditi kantonalni inspektor za zaštitu okoliša i Federalna inspekcija. Vidljivo je da se radi o paketima tekstila, a potpuni sadržaj paketa tek će biti utvrđen. Kako nezvanično saznajemo, radi se o istom otpadu iz Italije koji je nedavno istovaren u općini Drvar.

Tokom noći ovo mjesto osiguravat će pripadnici Policije USK-a, a istraga se nastavlja i sutra.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više