Bihać: 18-godišnji migrant povrijeđen u fizičkom sukobu

Sinoć nešto prije dvadeset sati medicinski radnici Doma zdravlja Bihać obavjestili su Policijsku stanicu Bihać da su povrijeđenog osamnaestogodišnjeg migranta Walida Touiala prevezli u Kantonalnu bolnicu „Dr. Irfan Ljubijankić“ i tom prilikom mu ukazali ljekarsku pomoć.

Prema informacijama do kojih su do sada došli u Policijskoj stanici Bihać, radi se o međusobnom sukobu migranata. Sem toga, dvojica migranata sinoć su u Bihaću počinila krivično djelo teške krađe. Policijskoj stanici Bihać dojavljeno je da se u jednoj kući nalaze nepoznate osobe. Izlaskom na mjesto događaja, policija je zatekla u objektu devetnaestogodišnjeg migranta iz Tunisa i sedamnaestogodišnjaka iz Libije koji su nasilno ušli u objekt a pregledom ovih osoba kod njih su pronađeni i predmeti za koje se pretpostavlja da potiču iz kuće.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Bihać a nad osobama je zavedena kriminalistička istraga. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je osoba inicijala A.Y. 1999. godište iz Libije, povratnik u vršenju krivičnih djela i za koje je PS Bihać već podnosila zahtjev Službi za poslove sa strancima o protjerivanju iz BiH. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Teška krađa“, nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać a o samom događaju obaviještena je i Služba za poslove sa strancima.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više