Autobusi s migrantima koji su stali u Ključu nastavili vožnju prema Sarajevu

Kolona autobusa sa oko 400 migranata krenula je iz Krajine prema Sarajevu, potvrdio ministar unutrašnjih poslova USK Nermin Kljajić.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Riječ je o migrantima koji se prevoze iz kampa Vučjak, a oni bi trebali večeras stići u kasarnu Ušivak kod Sarajeva. Pod jakom policijskom pratnjom krenuli su na put dug oko 350 kilometara.

Za postupak izmještanja angažirano je više od 100 policijskih službenika, medicinski timovi Doma zdravlja Bihać, volonteri kantonalne i gradske organizacije Crvenog križa i predstavnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM).Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Autobusi koji su imali tehničkih problema nastavili su vožnju. U mjestu Velečevo, na izlazu iz Ključa, konvoj je stao. Kako saznajemo, riječ je o kraćoj pauzi. Sve se odvija pod budnim okom jakih snaga pripadnika Specijalne jedinice MUP-a USK.

 

 

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više