Aktiviran narandžasti meteoalarm za regiju Bihać

Za veći dio Bosne i Hercegovine danas je aktiviran narandžasti meteoalarm. Evropski meteorološki servis “Meteoalarm” saopćio je da se očekuju lokalni grmljavinski procesi, mjestimično sa olujnim vjetrom, gradom i obilnijim padavinama.

Narandžasti meteoalarm je aktiviran za regije Banje Luke, Bihaća, Prijedora, Sarajeva, Tuzle i VIšegrada.

– Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva data od strane vaših državna tijela – stoji u opisu ovog upozorenja.

Žuti meteoalarm je zbog udara vjetra aktiviran za regije Livna, Mostara i Trebinja.

– Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informisani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike – stoji u opisu žutog upozorenja.

Danas će najmirnije biti u Foči, jedinoj regiji u BiH za koju danas nije izdato nikakvo upozorenje.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više