Abdić odgovorio premijeru USK: 1991. sam obukao uniformu i pokazao na čijoj sam strani

Federalni zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) Hamdija Abdić Tigar je odgovorio na prozivku premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića koju je naveo u otvorenom pismu, a koje je posvećeno migrantskoj krizi.

Ružnić je ranije danas pozvao, kako je istakao, sve predstavnike vlasti iz USK, posebno Abdića, federalnog zastupnika SDA Huseina Rošića i federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića iz SDA da se decidno izjasne i djelima pokažu da li su na strani ministra sigurnosti Selme Cikotića (SDA) ili onih među kojima žive i koji su ih birali.

Abdić je Ružniću odgovorio na svom Facebook profilu. Njegove prozivke je nazvao sramotnim.

“Vi ste premijeru prvi čovjek kantona i držao sam vas za korektnog momka i nažalost vidim da sam pogriješio. A znate da sam vam uvijek bio na usluzi i da sam vam vlastitim primjerom pokazao da stranačka pripadnost nije barijera zajedničkog rada”, naglasio je.

Izvor:
Klix.ba

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti