Više hiljada ljudi oprostilo se od policajca Muhameda Zirića – Zire (FOTO)

Na mezarju “Ribić” jučer je više hiljada Bišćana prisustvovalo dženazi preminulog Muhameda Zirića – Zire, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, koji je u 44. godini preminuo od poslijedica moždanog udara.

Danas su i u Potočarima Srebreničani dočekali Bišćane i ispred Spomenika postavili natpis sa imenom preminulog koji je i bio dugogodišnji učesnik Marša mira “Bihać-Srebrenica”. Muhamed Zirić rođen je u Bihaću, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Radni vijek, sa nepunih devetnaest godina, započeo je u MUP-u USK, u februaru 1996. godine, i to kao pripadnik Jedinice za pogranične poslove. Dugi niz godina radio je u Jedinici za kontrolu i regulaciju saobraćaja. Od 2007. godine, poslove obavlja u Policijskoj stanici Bihać, gdje je bio omiljen među kolegama.

U nekoliko navrata učestvovao je u Maršu mira Bihać – Srebrenica, te odao počast  Srebrenici. Pamtit će ga po ljudskoj dobroti i vedrom duhu. Iza Muhameda je ostala supruga i sin Rejhan. . .

/ foto i tekst: avaz.ba

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti