USK: Jedna osoba preminula od koronavirusa, šest novozaraženih!

Prema posljednjim podacima, šest je N0V0ZARAŽENIH i jedan retest, kazala je Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva USK, čime je ukupan broj ZARAŽENIH dostigao brojku 31.

Jedna pacijentica iz Bihaća, koja se od ranije liječila od MALIGN0G 0B0LJENJA danas je preminula, a bila je pozitivna na Covid -19, tako da je to jedanaesti sm*tni slučaj u USK. Otvoreni su i novi klasteri.

Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva pozivaju građane da se pridržavaju propisanih higijenskih i drugih mjera kako bi epidemiju držali pod kontrolom.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH na koronavirus testirano je 700 uzoraka, od kojih je 46 pozitivno. S obzirom da je u Republici Srpskoj zaraza potvrđena kod 16 osoba, to znači da ukupan broj pozitivnih na koronavirus u BiH iznosi 62.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti