UPRKOS KORONAVIRUSU // Hiljade ljudi došlo na festival u Međugorje

Međugorski Međunarodni festival mladih “Mladifest 2020”, uprkos koronavirusu, okupio je na hiljade mladih katolika iz nekoliko evropskih zemalja.

Na svečanom otvaranju ovogodišnje manifestacije pristigli su predstavnici Poljske, Španije, Češke, Mađarske, Slovenije i Njemačke.

Kako veliki broj učesnika zbog epidemioloških mjera nije mogao doći kao proteklih 30 godina, simbolično su ponesene zastave 60 zemalja, dosadašnjih učesnica ovog susreta.

Sa svečanog otvaranja Foto: Agencije

Sve prisutne pozdravio je apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzeto koji je prenio pozdrave pape Franje iz Rima. On se zahvalio organizatorima događaja koji je usprkos koronavirusu okupio mlade cijeloga svijeta i omogućivši im da putem streeaminga učestvuju Mladifestu u Međugorju.

Ovaj festival tradicionalno se održava svake godine te okuplja oko 50 hiljada mladih iz cijeloga svijeta.

/ avaz.ba

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti