UPRK0S UP0Z0RENJIMA! Austrijanci krenuli ka zapadnom Balkanu, kolona duga čak 14 kilometara

UPRK0S UP0Z0RENJIMA vlasti da je zapadni Balkan riz*čno područje zbog povećanog broja zaraženih od koronavirusa, hiljade Austrijanaca, kao i putnika iz ostalih evropskih zemalja, krenuli su prvog dan avgusta na jug Evrope.

Na svim putnim pravcima koji vode ka Sloveniji zabilježene su kilometarske kolone. Najveća gužva zabilježena je u subotu ujutro na Tauern Autobahnu (A-10) – čak 18 kilometara.

Austrijski automobilski klub ÖAMTC javlja da je na autoputu na Karavankama (A-11) kolona dugačka 14 kilometara, a nije mnogo bolje ni na putevima Štajerske.

USK: Nova četiri slučaja zaraze koronavirusom

U posljednja 24 sata u cijeloj Bosni i Hercegovini registrovano je 231 novi slučaj koronavirusa. Federacija BiH bilježi 162 novozaražene osobe, a Republika Srpska 69.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH testirana su 444 uzorka, od kojih su 162 pozitivna na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom (Cazin 2, Bihać 1, Sanski Most 1), Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosansko-podrinjskom, Tuzlanskom, Kantonu 10 i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada su testirana 87.552 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 7.013 osoba (3.555 žena i 3.458 muškaraca)

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljen je 3.571 pacijent.

Od 163 potvrđena sm**na slučaja u Federaciji BiH.

U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj izvršeno je testiranje 522 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 69 osoba.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više