U JU “DIREKCIJA REGIONALNIH CESTA USK” se radi punom parom: Završeni projekti u Cazinu i Sanskom Mostu (FOTO)

Ovih dana svjedoci smo velikih gradilišta na regionalnim cestama po svim gradovima Unsko-sanskog kantona, što je dokaz svim građanima kolike napore, ali i financijska sredstva “Direkcija regionalnih cesta USK” ulaže u rekonstrukciju i održavanje ovih  cesta.

Zbog pandemije koronavirusa smo malo usporili određene projekte, ali ih nismo skroz zaustavili tako da uskoro možemo očekivati još nekoliko veoma važnih projekata, a dva veoma važna projekta ćemo vam predstaviti danas – rekao je direktor direkcije Amir Osmančević.

Naime, Direkcija je upravo završila dva veoma važna projekta u Cazinu i Sanskom Mostu.

1. Projekat rekonstrukcije regionalne ceste R 402 u naselju Stijena u vrijednosti od 349.999,65 KM. Radovi podrazumijevaju totalnu rekonstrukcija kolovozne konstrukcije i pješačkih staza i  ugrađen novi sistem odvodnje oborinskih voda.

Radovi su završeni 20.04.2020. godine, a izvodila ih je naša cazinska firma „I- Selimovićl” d.o.o.

2. Projekat je završen u Sanskom Mostu, a radilo se na izgradnji trotoara i kružne raskrsnice na regionalnoj cesti R 405. Završeni su svi iskopi, tamponiranje, izgrađen je sistem oborinskih voda, ugrađeni svi ivičnjaci i asfaltirane pješačke staze u zoni kružne raskrsnice. Cijena ovog projekta je iznosila 249.767,31 KM, a radove je izvodila domaća firma Divel d.o.o. Sanski Most.

Ono što je najvažnije naglasiti je činjenica da su ova dva projekta radile domaće firme iz Unsko-sanskog kantona što je svakako pohvalna činjenica.

Od danas ćemo putem svih medija objavljivati šta smo sve uradili kada su u pitanju regionalne ceste Unsko-sanskog kantona kako bi sve bilo transparentno, a posebno kako bi naši građani znali ko je investitor tih projekata.

/ krajina.ba

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti