U BiH 231 novi slučaj zaraze koronavirusom, preminulo osam osoba

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini registriran je 231 novi slučaj zaraze koronavirusom. U Federaciji BiH testirana su 444 uzorka, a 162 su bila pozitivna.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosansko-podrinjskom, Tuzlanskom, Livanjskom i Kantonu Sarajevo.

U FBiH zabilježena su i tri sm**na slučaja.

U Federaciji BiH do sada su testirana 87.552 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 7.013 osoba (3.555 žena i 3.458 muškaraca)

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljen je 3.571 pacijent. U protekla 24 sata oporavilo se 60 osoba.

U pоsljеdnjа 24 sata, u entitetu RS tеstirаna su 522 uzоrkа, а infеkciја је pоtvrđеnа kоd 69 osoba, saopćeno je jutros sa Instituta za Javno zdravstvo RS.

Priјаvljеnа su četiri sm**nа slučаја оsоbе iz Ljubinjе, Pеtrоvа, Biјеljinе i Višеgrаdа, а u UKC Rеpublikе Srpskе је prеminulа i jedna оsоbа iz Brčkоg kоd kоgа је dоkаzаnа infеkciја SARS-CoV-2.

Podaci za Brčko Distrikt očekuju se u toku dana.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više