NAJBOLJI SRPSKI IMUN0L0G I PULM0L0G IZ ENGLESKE PORUČIO SVIMA: Nekoliko STVARI ĆE VAS SPASITI od KORONE

Nivo vitamina D u 0RGANIZMU u direktnoj je vezi sa time da li će pacijent pobediti koronu ili neće, to pokazuju nove epidemiološke studije, poručuje profesor Ratko Đukanović, doktor medicine sa čuvenog univerziteta u Sautemptonu (Engleska).

Đukanović je jedan od najboljih svetskih stručnjaka za  HR0NIČNE B0LESTI pluća, istraživač i naučnik, IMUN0L0G, osnivač i rukovodilac više odeljenja na poznatom univerzitetu.

Na pitanje kako ćemo se sačuvati od virusa KOVID-19 dok ne stigne vakcina, u razgovoru za Nedeljnik profesor Đukanović odgovara:

Treba imati seljačku logiku. Ako mi plju*neš u lice, a ja imam masku, ta plju*ačka neće doći do mene. Plju*ačka ili male kapljice, to je isti princip. Prati ruke, ne treba se rukovati. Normalno, higijena prostorija je važna, javnih prostorija.

A lični imunitet?

Vitamin D, pre svega.  Vitamin C, normalno, takođe da se jede voće. Da se jede dobro. Važno je smanjiti st*es. Studije su jasno pokazale da nam on oduzima IMUN0L0ŠKU snagu. Narod treba da nađe način da se ne str*sira, što je možda najteže pitanje u Srbiji. Zašto se ljudi azraze na fudbalskim utakmicama? Zato što se ner*iraju. To je vrhunski st*es. Slično je i sa svadbama. Važno je i dobro spavati – objašnjava Đukanović.

Stručnjak posebno upozorava ljude sa na G0JAZN0ST

G0JAZN0ST povećava riz*ik kao da imate deset godina više, znači ako imate 65 i G0JZANI ste, onda imate r*zik kao da vam je 75, a sm***ost je tada mnogo veća. Ne treba NAGL0 gu*iti težinu, ali ovo će biti sa nama još godinu dana. Fiz**ka aktivnost tu je najvažnija – ističe doktor.

 

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti