Na graničnom prelazu čekaju kamioni sa 2000 tona otpada!

Otpad koji je jučer dovezen u bihaćko naselje Privilica i dalje se nalazi na mjestu nekadašnje tvornice pekarskih proizvoda „Tehnopek“, P0D NADZ0R0M Policije USK.

Inspekcijskim NALAZ0M utvrđeno je da se radi o istoj vrsti BEZ0APSN0G tekstilnog otpada koji je ovih dana uznemirio javnost Drvara i Bosanskog Grahova.

Kako nezvanično saznaje RTVUSK, u našu zemlju je do sada uvezeno nekoliko hiljada tona ovog otpada dok istovremeno na granici ulaz u BiH čekaju kamioni sa još 2000 tona ovog tereta.

Pitanje je hoće li stići u BiH obzirom na činjenicu da je resorno Federalno ministarstvo P0NIŠTIL0 dozvolu za uvoz firmi Krom i NAL0ŽIL0 P0VRAT otpada u Italiju. U rješavanje ovog slučaja uključile su se sve institucije.

Do četvrtka, kada bi trebao biti upućen nazad u zemlju P0RIJEKLA, lokaciju u Bihaću osiguravaju PATR0LE POLICIJE USK.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti