Ministar Kljajić o policijskom satu: Građani ne zaslužuju ovaj teror, idemo na Ustavni sud

Federalni krizni štab donio je danas nove, restriktivnije mjere. Najviše pažnje izazvala je ona o ograničenju kretanja u Federaciji BiH od 23 sata do 5 sati ujutro.

Mjere su uvedene zbog povećanog broja novozaraženih i rastućeg broja preminulih od koronavirusa.

Međutim, odluka o ograničenju kretanja za mnoge nije logična. U svojoj jučerašnjoj izjavi ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara kazao je da to nema logike, jer ugostiteljski objekti rade do 23 sata.

Osim toga, odluka će, prema svemu sudeći, završiti na sudu.

Naime, kako je za Raport kazao Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, oni se protive takvoj odluci Kriznog štaba FBiH.

“Mi se protivimo uvođenju policijskog sata i iskoristit ćemo mehanizme pokretanja ustavne tužbe u cilju zaštite prava naših građana. Mišljenja smo da građani ne zaslužuju ovaj teror koji im čini Federalni štab”, kaže Kljajić objavio je Raport.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti