Medicinar u Domu zdravlja Bihać dva puta zaražen koronavirusom

Od 43 poslana uzorka, u prethodnom danu, 15 je novozaraženih osoba koronavirusom i to iz Bihaća 7 pacijenata, B.Krupa 3, Cazin 4 i iz Ključa 1 osoba.

Na Infektivnom odjelu preminula su 2 zaražena pacijenta, muškarac iz Bihaća (1954.) i muškarac iz Bosanske Krupe (1959.)

Zanimljiv je podatak da je među pozitivnima i medicinar Doma zdravlja Bihać koji je po drugi put pozitivan na koronavirus. Naime, isti medicinar je već ranije bio pozitivan na koronavirus, uspješno se oporavio, da bi nakon nekoliko mjeseci poslije ponovo bio pozitivan. Srećom, simptomi su kao i u prvom putu veoma blagi, te ne osjeća neke poteškoće.

Trenutno je na Infektivnom odjelu Kantonalne bolnice 16 H0SPITALIZIRANIH osoba, od toga 14 pozitivnih i za 2 se čekaju rezultati. U IZ0LAT0RIJU Kantonalne bolnice nalaze se i 2 migranta.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti