KUPAČI, OPREZ! VIRUS SE NE PRENOSI U VODI, ALI JEDNA STVAR JE RIZIČNA: Ovo nipošto ne smete zaboraviti!

Naglasio je da su mjere iste za sve i da je najvažnija distanca

Na konferenciji za medije, upitan šta je preporuka za građane koji se kupaju na divljim plažama, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je rekao da su mere za sve iste, a na takvim mestima da je najvažnija – distanca.

Pozvao je sve kupače da budu oprezni, kaže da je tačno da se virus ne prenosi u vodi, ali da su kupači iznad vode, komuniciraju.

“Svako nepoštovanje i nepridržavanje mjera će doprinijeti da kriva ponovo počne da raste. Nemojte zbog kratkog zadovoljstva da imate gorko kajanje”, zaključio je on.

Prethodno je istakao da je borba sa koronavirusom – borba cijelog društva, a ne samo Kriznog štaba i ljekara, i dodao da je kao posljedica mjera koje se sprovode počeo da se smanjuje broj oboljelih na respiratorima i umrlih.

“Svi smo u Srbiji sa nestrpljenjem čekali da zaravnamo epidemiološku krivu. Pad u broju pacijenata na respiratorima i umrlih je posljedica mjera koje sprovodimo, jer smo uspjeli da dopremo do svijesti građana. Ovo je borba cijelog društva, ne samo Kriznog štaba i medicinskog sektora već svih nas”, rekao je Gojković.

(objektiv.rs)

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti