KEMAL HRNJIĆ: “Korupcija prilikom zapošljavanja, to je nešto što mladim ljudima najviše smeta!”

Obraćanje javnosti, Kemal Hrnjić kandidat za gradonačelnika Grada Bihaća (Narod i Pravda):

Razgovarajući ovih dana sa mladim ljudima više puta je istaknuto pitanje korupcije prilikom zapošljavanja. To je nešto što mladim ljudima najviše smeta. Velika većina ne može dobiti zasluženu priliku za pronalaženje posla u javnim poduzećima i ustanovama.

Analizirajući procese u našoj lokalnoj zajednici može se zaključiti kako se koruptivne radnje najviše dešavaju prilikom provođenja procesa zapošljavanja kadrova u javna poduzeća i ustanove, provođenja tendera za nabavku roba ili usluga, kao i prilikom izdavanja različitih dozvola, rješenja i drugih akata iz nadležnosti lokalne zajednice.

Kako bismo suzbili ovakve pojave u društvu, kao gradonačelnik Grada Bihaća založit ću se za osnivanje neovisnog tijela koje će pratiti navedene procese i o svemu informirati gradsku upravu.

Tijelo će činiti istaknuti građani, nastavnici, profesori, pravnici, PR menadžeri, mladi i svi oni koji su spremni podržati ovaj proces i u njemu učestvovati.

Jedna od osnovnih odrednica Programa Naroda i Pravde je borba protiv korupcije, nepotizma i svakog oblika klijentelizma.

Krajnje je vrijeme da u institucije počnemo zapošljavati sposobne, a ne stranački podobne kadrove.

Gradski vijećnici ispred Naroda i Pravde i ja kao gradonačelnik Grada Bihaća spremni smo za promjene IZ TEMELJA !!!

Vjeruj djelima!!!

Kemal Hrnjić

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više