Gorio prihvatni migracioni centar „Ušivak“ (FOTO)

Nemamo podataka da li je neko povrijeđen, rečeno nam je iz Operativnog centra

Profesionalna vatrogasna brigada Sarajevo jučer je u 14:08 sati dobila informaciju da gori prihvatni migracioni centar „Ušivak“ u Hadžićima.

Kaok su nam potvrdili iz Operativnog centra, požar su lokalizirali u 14:45 sati.

– U akciji gašenja učestvovala su dva vatrogasna vozila i sedam vatrogasaca. Gorjela je baraka u prihvatnom migracionom centru „Ušivak“ u Hadžićima. Nemamo podataka da li je neko povrijeđen – rečeno nam je iz Operativnog centra.

Intervenirali su PVJ Hadžići i VD Tarčin.

Prema posljednjim podacima početkom godine oko 150 migranata iz prihvatnog centra Ušivak premješteno je u kasarnu u Blažuju.

Radi se o migrantima koji su privremeno smješteni u prihvatnom centru Ušivak, a koji su boravili u improviziranom kampu Vučjak, na području Unsko-sanskog kantona.


.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti