Dok se Bišćani pridržavaju mjera povodom koronavirusa, migranti slobodno lutaju gradom (FOTO)

Krizni štab Unsko-sanskog kantona na jučerašnjoj sjednici donio je Naredbu o novim mjerama za područje USK. Jedna od mjera je zabrana okupljanja na javnim površinama, igralištima, igraonicama, parkovima i drugim povrišinama na području Unsko-sanskog kantona u cilju zaštite zdravlja stanovništva.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Međutim, postavlja se pitanje: Zašto se ova naredba ne odnosi na migrante?

Čitatelj portala USN poslao nam je fotografiju iz centra grada Bihaća na kojoj se vidi veći broj migranata kako bez kontrole policije boravi na javnoj površini.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Kako saznajemo iz MUP-a USK, krajiške vlasti su očekivale da će se višak migranata u Bihaću, koji boravi van migrantskih centara, izmjestiti u Blažuju i Ušivak, ali se to ipak nije dogodilo jer su u ove centre primljeni migranti iz Tuzle.

Nevjerovatno je da na području USK trenutno boravi preko 5000 migranata, a da na području Tuzle boravi 10% od tog broja, odnosno 500 migranata.

Ministar policije USK Nermin Kljajić kazao je da od stura počinje pripremanje i formiranje novog kampa Lipa kod Bihaća, te da će se “višak” migranata ubrzo izmjestiti na ovu lokaciju.

portal USN / Alen Mešić

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti