Bihać: Otkriveni izvršioci i pronađeni predmeti iz više krivičnih djela

U protekla tri mjeseca na području općine Bihać evidentirano je više krivičnih djela iz glave XXV – Krivična djela protiv imovine, kojom prilikom su mete napada bili privatni objekti naših građana kao i objekti u vlasništvu pravnih lica.

Kriminalističkom istragom koju su pod nadzorom Tužilaštva USK vodili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Bihać došlo se do osnova sumnje o izvršiocima ovih krivičnih djela kao i lokacijama na kojima su skriveni ili prodani predmeti koji su otuđeni izvršenjem krivičnih djela.

Zbog sumnje da su izvršili trinaest krivičnih djela “teška krađa” slobode su lišeni Š. D. rođen 1999 godine, E. D. rođen 1988 godine, H. F. rođen 1996 godine, M. P. rođen 2001 godine, A. K. rođen 1997 godine i H. Ž. rođen 1988 godine svi iz Bihaća te je nad istima zavedena kriminalistička obrada.

Pronađeni predmeti su u skladu sa ZKP F BiH oduzeti i pohranjeni u prostorije policijske stanice Bihać gdje će se moći izvršiti prepoznavanje kao i druge radnje uz saglasnost Tužilaštva i Suda.

Protiv navedenih lica podnesen je Izvještaj o izvšenom krivičnom djelu nadležnom Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više