Tuka: Ponosan sam što sam usrećio ljude u BiH

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka istakao je da je presretan nakon još jedne pobjede u nizu.

Bh. atletičar je slavio na mitingu u Ostravi, a osim toga, ispunio je normu za Svjetsko prvenstvo u Dohi te Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Zahvalio se Tuka svojim navijačima koji su mu najveći motiv za dalji rad.

“Vi mi i dajete veliki motiv i ponosan sam sto vas činim sretnim i ponosnim Bosancima i Hercegovcima! U trci sam se osjećao jako dobro, bilo nas je puno u trci i nisam rizikovao da ostajem nazad već sam hrabro ušao u trku jer ponovo osjećam tu sigurnost kao i prije. Ovo je moj najbolji rezultat sezone sa 1:44.95 i veliki motiv za naredne trke koje me očekuju!

Sa ovim sam istrčao i normu za svjetsko prvenstvo u Dohi i prvi sportista u BiH koji je ispunio normu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Hvala još jednom svima od srca! Voli vas vaš Amel”, napisao je Amel Tuka.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti