Tri prva mjesta za Ibrahima Dizdarevića na sportskim igrama paraplegičara

Međunarodno otvoreno prvenstvo i 17. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH održani su na Atletskom stadionu u Zenici, u organizaciji Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize FBiH.

Ućešće na ovim sportskim igrama uzeo je i naš sugrađanin Ibrahim Dizdarević koji je učestvovao u tri atletske discipline u kojima je osvojio i tri prva mjesta. Ukupno je bilo šest atletskih disciplina, a Ibrahim je osvojio prva mjesta u disciplinama na 100, 200 i 400 metara.

Domaćin takmičenja, po četvrti put, bilo je Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica, a učestvovalo je 90 takmičara iz cijele BiH koji su se takmičili u šest atletskih disciplina i šahu. Proteklih godina ovo takmičenje je bilo i masovnije ali zbog poznate situacije sa korona virusom ove godine je smanjen broj takmičara.

Prije odlaska na ovo takmičenje načelnik općine Bužim Mersudin Nanić je dao podršku i  ispratio Ibrahima Dizdarevića te poželio mu sreću i uspjeh na takmičenju.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više