Sadiković, Cerić i Zadro bh. predstavnici na Svjetskom prvenstvu u Tokiju

Na predstojećem Svjetskom prvenstvu u judou, koje će se od 25. do 31. augusta održati u Tokiju, boje Bosne i Hercegovine će braniti Harun Sadiković, Petar Zadro i Larisa Cerić.

Član JK Borsa iz Mostara Petar Zadro nastupit će u kategorji do 66 kg u kojoj su prijavljena 92 takmičara, dok će se u najtežoj muškoj kategoriji, više od 100 kg, Harun Sadiković, također član JK Nippon, boriti u konkurenciji 42 prijavljena borca.

Na SP će nastupiti 860 takmičara (519 judaša i 341 judašica) iz 149 zemalja.

Pored borbi za odličja ovogodišenje SP imat će dodatnu olimpijsku notu jer će se učesnici boriti i za kvalifikacone bodove za nastup na olimpijskim igrama naredne godine u Tokiju. Istovremeno takmičari će imati priliku da se privikavaju na dvoranu, vremensku razliku i ostale uvjete koji će biti tokom olimpijade.

SP će se održati u dvorani Nippon Budokan, jednom od sportskih simbola 14-milionske prijestonice Japana. U domovini judoa taj sportski hram, koji je imao brojne rekonstrukcije, ugostio je i prvi olimpijski turnir 1964. u Tokiju, kada je judo uvršten u porodicu olimpijskih sportova.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više