Kickboxing: 2 zlatne medalje sa Prvenstva BiH za KBC Bihać

Za vikend je u sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” u Sarajevu održano prvenstvo Bosne i Hercegovine u kickboxingu u disiplinama K-1 (mlađi juniori, stariji juniori, seniori) i Point Fighting (mlađi kadeti, stariji kadeti, juniori, seniori)

Na ovom takmičenju nastupilo je 160 takmičara iz 37 klubova a učešće su uzeli i  članovi KBC “Bihać” iz Bihaća u sastavu:
Mak Čustović, point fighting, mlađi kadet -37 kg 
Hana Goretić, point fighting, mlađe kadetkinje +47 kg

Image may contain: 3 people, people smiling, basketball court

Ekipa je predvođena glavnim trenerom Zijadom Halilovićem, kondicionim trenerom Kristijanom Velićem, a delegirani sudac od strane KBC BIH takoćer član kluba  Veldin Halilović.

Ova mala ekipica imala je 100%te su osvojene 2 zlatne madelje odnosno 2 titule prvaka Bosne i Hercegovine za 2019. god, također pehar za najbolju mlađu kadetkinju Prvenstva BiH dobila je Hana Goretić.

Ekipa nstavlja sa redovnim treninzima a krajem ovog mjeseca planiran je nastupo na internacionalnom kupu “Alpe-adria open” koji će se održati 25.05.2019. god u Puli.

Kako je ovo najstariji klub na USK i jedan od najstarijih u BIH koji egzistira preko 30 godina, a isti je organizator Internacionalnog Bosna i Hercegovina Opena koji se 19 godina održavao u mjesecu aprilu, no ove godine isti nije održan.
Kako nam je pojašnjeno iz KBC turnir je zbog tehničkih razloga, katoličkog Uskrsa te pravoslavnog Vaskrsa, odnosno nastupajućeg mjeseca Ramazana, zauzetosti dvorane i preklapanja sa drugim turnirima u kalendaru WAKO svjetske federacije prolongiran za 2  21.9.2019. god. Smatraju da je to zbog nabrojanih tehničkih razloga kao i općepoznate situacije sa migantskom krizom, te  očekivanja da 20. jubilej bude organiziran na najvećeim noviou do sad ovaj termin pun pogodak te se već krenulo sa organizacijom.

Uredništvo portala usn.ba ovom prilikom čestita na ostvarenim rezultatima članovima KBC “Bihać” , želi sretne i uspješne buduće nastupe i uspješnu ogranizaciju 20.Internacionalnog Bosna i Hercegovina Open-a.

 

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti