Završen 7. “Streetball Bihać 2019”

U nedjelju 14.07.2019.godine, na gradskom igralištu “Bigram” u Bihaću, održan je turnir u uličnoj košarci “Streetball Bihać 2019” u organizaciji Udruženja “Fenix” odnosno Juričić Željka i Jasmina Pašića iz Bihaća

Na ovogodišnjem turniru pored ekipa iz Bihaća učestvovale su ekipe iz Maribora, Banja Luke, Zagreba, Pala i Viteza. Turnir se odigravao u dvije grupe po 5 ekipa, nakog čega su se odigrali polufinalni susreti, te susreti za treće mjesto i finalni meč.

Nagradni fond turnira iznosio je 3.200 KM (prvo mjesto 2.000 KM, drugo mjesto 800,00 KM te treće mjesto 400,00 KM).

Pored nagradnog fonda, tokom  turnira kroz nagradne igre dijeljene su nagrade zlatnog sponzora “Laško pivo”, te unikatne majice organizatora “Streetball Bihać 2019” za publiku i učesnike turnira.

Pored formalnog dijela takmičenja u grupama, održano je i takmičenje u trojkama i zakucavanjima, gdje su pobjednici nagrađivani novčanim nagradama, vaučerima organizatora te majicama zlatnog sponzora “Laško pivo”.

U revijalnom dijelu turnira naši višegodišnji prvaci Bosne i Hercegovine u invalidskoj košarci KIK “Una Sana” Bihać odigrali su revijalnu utakmicu tri na tri koji su svojim potezima oduševljavali publiku u Bihaću.

Sudijski tim činili su dva sudca  iz Banja Luke, te naš domaći sudac Sinan Ferizović.

Organizatori su ove godine  obezbjedili specijalnu podlogu za vanjske terene na kojoj se odigravaju 3×3 turniri rađenu po svjetskim standardima, a sve da bi turnir bio što kvalitetniji i bolji za same takmičare.

Na kraju turnira odigrane su utakmice za treće mjesto i finalna utakmica.

I ove godine ekipa “Ecos Romari” iz Viteza, inače najbolja BiH ekipa čiji članovi čine i reprezentaciju BiH, odbranila je prošlogodišnji naslov i zauzela prvo mjesto, drugoplasirana je bila odlična ekipa “ADECCO 3X3 MARIBOR” iz Slovenije, dok su trećeplasirani bili odlični dečki sa Zagrebačkih ulica, ekipa “CBKB“.

I na ovogodišnjem turniru tribine gradskog igrališta “Bigram” su bile ispunjene do posljednjeg mjesta, te su gledaoci zaista mogli uživati u vrhinskim basketima 3×3 ulične košarke.

Poznati sportski novinar i ljubitelj sporta na USK, Nermin Stambolija Stambi napravio je vrhunsku fotogaleriju:

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti