ZNATE LI KO JE NA SLICI, DANAS NAJBOLJA RIBA NA ESTRADI: Nikad nećete P0G0DITI o kome se radi!

Pjevačica Seka Aleksić nedavno je R0DILA drugog sina, kojem je dala ime Jovan.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Folk zvijezda je aktivna na Instagramu, pri čemu uglavnom objavljuje kako uživa u društvu svoje porodice.

Međutim, sada je objavila jednu nikad viđenu fotografiju.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

U pitanju je slika iz djetinjstva na kojoj jasno možemo da vidimo kako je Seka Aleksić izgledala kao djevojčica.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

– Mala Seka – napisala je pjevačica.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

seka-aleksic-830x0

foto: Instagram

Kada je Marija iz Beograda čula da nosi blizance, bila je presrećna: “A onda na ultrazvuku MUK – šanse da se OVO desi bile su 1 prema 64 MILIONA”

Poslije mnogo B0RBE i mnogo str****anja, kada je Marija Nenezić (38) iz Beograda čula da nosi blizance, za nju i njenog supruga nije bilo radosnije vijesti. A onda, dok se namještala kako bi bolje vidjela dvije bebe, lekarka je zapanjeno pogledala u monitor i objavila da Marija u stomaku nosi tri bebe. Trojke, od kojih su dvoje JEDN0JAJČANI blizanci, u takvoj situaciji bili su pravo ču*do i blagoslov, a statistika kaže da je šansa da se to desi bila jedna prema 64 miliona.

– Evo ga jeeeedno srce, evo ga druuugo srce. Hajde Maki, podupri se pesnicama, da ti uslikam jednu porodičnu sliku – kaže doktorka, a onda – m*uk.

– U čovječe, trojke – kaže. Igor gleda u ekran, ćuti. Doktorka provjerava. Ja, u raju. Svijet je mogao da stane. Sve moje želje i molitve bile su uslišene, kaže nam Marija.

Trudnoća sa trojkama uvijek je K0MPLIK0VANA , i ljekari uglavnom savjetuju majkama da odstrane jedan PL0D, kako bi druga dva imala više vremena i prostora da se razviju. Međutim, Mariji i njenom suprugu to uopšte nije bila opcija.

– Dr Biljana je detaljno pričala o svim lošim stvarima koje mogu da pođu po z*lu. Po z*lu po mene ili po bebe. Jedni JEDN0JAJAČNI blizanci i još jedna beba. Kao na akciji. A ja sam se tokom iščekivanja nadala samo jednoj bebi. Posle toliko godina mu*enja, nisam bila zahtjevna, samo realna. Pitala me je da li imam pitanja, a ja, kojoj opcija odstranjivanja PL0DA uopšte nije pa*dala na pamet, imala sam samo jedno pitanje: Bože, da li uopšte postoje kolica za tri bebe? – kaže Marija, i posle tog pitanja sve je bilo jasno.

Ostatak trudnoće Marija je provela u strogom mirovanju, a pred sobom je imala samo jedan cilj – da trudnoću iznese što je duže moguće.

– Vaša trudnoća nije kao ostale, i nemojte da slušate ljude oko sebe, rekla je moja doktorka. Bila je u pravu. Moja trudnoća nije bila ni nalik ni jednoj trudnoći za koju sam čula. Slušala sam doktorku pod konac i nisam išla kod dr Gugla, to je apsolutno najgori savjet koji možete da priuštite upl**enoj trudnici – kaže Marija, a činjenica da je tako pomno slušala savete ljekarke dovela je do toga da je uspjela da održi trudnoću do čak 35. nedelje, što je za trojke fenomenalno.

Onda je uslijedio carski r*ez – prirodni P0R0ĐAJ sa trojkama nikad nije opcija, a Marija kaže da svu zahvalnost duguje prof. Oliveri Kontić.

– Maki, probudi se. Sve je gotovo – prva je stvar koju je Marija čula.

– To “sve je gotovo” me je štr*cnulo, jer sam odmah pomislila nešto loše, a zapravo, P0R0ĐAJ je bio gotov. “Bebe smo odneli na četvrti u ink*bator. Bebe su dobro, ti si dobro” – uslijedilo je objašnjenje.

Marija je nakon toga u nekoliko navrata gubila svijest, i odvezena je na int***ivnu ne*gu. Po buđenju je, kaže, počela da shvata da u carskom P0R0ĐAJU nema ničeg carskog.

– U glavi sam posle P0R0ĐAJA imala samo jedan zadatak, koji mi je dala glavna sestra Rada sa hu*ane repr***ukcije: “Marija, do sad ste bili disciplinovani, i sada vas molim da kada vam kažu da ustanete na noge prvi put, kako znate i umete, pa taman pa*li. Ustanite, mnogo je bitno”.

Iako nisam osjećala svoje tijelo, imala sam toliko braunila, česmica i centralni ka*eter, ustala sam. Mislila sam da um**em, toliko je bilo neprijatno i B0LN0. Zbog nemoći i UM0RA su mi konstantno lile su*ze niz lice. Bilo me je sramota od sestara sa in****ivne, a one su zaista bile divne. Kao da me je mama čuvala. Želela sam samo da budem bolje, jer su sestre i doktori stalno gledali na ekran iznad mene. Pritisak nije bio dobar. Bila sam na TR0D0NU. Htela sam da vidim svoje bebe. Dan prvi – kaže Marija.

Nakon boravka djece na Institutu za NE0NATAL0GIJU gdje su proveli mjesec i po dana, i nakon što se njen sinčić IZB0RI0 sa B0LNIČKOM ba**erijom, potpuno zdravi stigli su kući, gde su se Marija i Igor susreli sa potpuno novim setom pitanja i nedoumica. Prva noć sa trojkama prošla je u potpunom magnovenju, jer uslijedio je period privikavanja. Marija, koja je do tada navikla na brz životni ritam kakav nameće karijera menadžera velike firme, rešila je da sada pauzira sa karijerom i u potpunosti se posveti tako dugo željenoj djeci.

Sebi je, kaže, mnogo pomogla kupovinom svakog aparata za koji bi pomislila da bi mogao da je ubrza.

– I jedno dijete je dovoljno naporno, a možete misliti kako je sa trojkama. Sve što uradite, morate da uradite po tri puta. Zato gledam da sebi pomognem, olakšam i ubrzam koliko god je moguće. Naravno, pored toga racionalizujem troškove gde god je moguće – recimo, trojke su brzo prerasle ogradicu i tada sam se dosjetila da ih smejstim u veliki bazen za naduvavanje, koji nas je služio sve dok nisu prohodale i postale nezaustavljive. Niti je isto izdržavati jednu, dvije ili tri bebe istovremeno, tako da onaj novac koji se dobija kao roditeljski dodatak je zaista kap u moru troškova koji postoje oko bebe. Ja pokušavam da racionalizujem troškove, što uvijek predlažem i drugim mamama – recimo da se raspitaju u svom okruženju ili grupama za razmjenu bebeće garderobe i ostale opreme za bebe.

A to kako sve postiže?

– Jako je važno da dejca imaju ustaljen ritam i da uvek znaju šta je naredno što slijedi. Kada imate ritam, završili ste više od pola posla, i stvari teku poprilično glatko. Nikako ne dozvolite da odsupate od ritma koji ste uspostavili i stvari će se dalje rješavati mnogo, mnogo lakše – zaključuje Marija.

 

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više