UKOLIKO PIJETE BRUFEN ILI PARACETAMOL OVO MORATE DA PROČITATE: Lekari UP0Z0RAVAJU na ovu POJAVU!

Žene koje dvaput nedeljno piju paracetamol ili ibuprofen riz*ikuju trajan gubitak sluha, pokazalo je istraživanje B0LNICE “Brigem i žene” u SAD.

Lekari smatraju da ovu pojavu najverovatnije uzrokuje smanjen D0T0KA KR*VI u unutrašnje uho i njegovo oštećenje usled izlaganja bu*ci.

Čak jedna u 20 žena mogla bi za svoj gubitak sluha da 0KRIVE ove lekove protiv B0L0VA.

Rezultati studije P0KLAPAJU se sa još jednim, sličnim istraživanjem u kojem su učestvovali muškarci.

Skoro jedna u 12 žena u SAD uzima paracetamol bar dvaput nedeljno, što u periodu od 6 godina povećava ri*zik od gubitka sluha za 9 odsto.

U istraživanju je učestvovalo je 55.850 žena između 44 i 49 godina starosti.

Prema rezultatima ovog istraživanja, paracetamol i slični lekovi mogu da smanje D0T0K KR*VI do unutrašnjeg uha.

Međutim, redovne D0ZE ibuprofena – pokazalo je istraživanje – mogu da smanje ri*zik od RAKA pluća kod pušača. Istraživači sa državnog Univerziteta u Ohaju pokazali su da male D0ZE ibuprofena, uzimane redovno, mogu da olakšaju up*lne procese koji bi doveli do TUM0RA u plućima.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti