Š0K OTKRIĆE! ĐINĐIĆ NOĆ PRED UB**TVO NAREDIO: “Pratite njega i dostavite mi izveštaj gde se kreće i sa kim se viđa!”

Poslednja naredba koju je Zoran Đinđić, P0K0JNI premijer Srbije, izdao Bezbednosno-informativnoj agenciji, noć pred ub**tvo u Nemanjinoj 11, bila je da se nastavi praćenje njegov bliskog saradnika DS, koji je, kako se su**jalo, bio povezan sa kri****ima.

Ova do sada nepoznata informacija objavljena je u knjizi “Služba” čiji je autor Goran Živaljević, zamenik direktora BIA kojeg je na to mesto postavio upravo Đinđić.

Živaljević piše sledeće:

– Poslednji nalog koji smo od premijera dobili odnosio se na podsredno (samo putem tehnike) praćenje jednog njegovog bliskog saradnika i dugogodišnjeg prijatelja iz stranke, a zbog veza sa kri****nim kla***vima, gde je insisitrao da mu svake večeri, na osnovu baznih stanica, javlja njegovo kretanje – piše bivši zamenik direktora BIA.

Ipak, prema njegovim rečima, taj način lociranja i ličnog javljanja direktno Đinđiću ispunjen je samo jednom – 11. marta uveče. Sledećeg dana, premijer je bio ub**en.

Interesantna je informacija da je, prema navodima Živaljevića, srpski ataše u Skoplju 11. marta je primio informacije da će premijer biti ub**en. Rezultati istrage kontakata tog atašea nisu do danas poznati, zaključuje bivši obaveštajac.

Inače, u knjizi se iznose kritike nekolicine članova DS i funkcionera u Vladi i državnoj upravi generalno. Posebno se, primera radi, kri***kuje ponašanje Čedomira Jovanovića, u to vreme potpredsednika Đinđićeve vlade, i istaknutog člana DS.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više