OVO SU PRVI SIMPOTOMI OZBIJNOG PROBLEMA! Nikad ne ignorišite OVE PROMENE NA TELU, ako ih primetite SMESTA SE JAVITE LEKARU!

Da li ste se ikada pos*ekli na papir ili prlikom brijanja?

Kada se to dogodi, ugr*ušak reguliše zaustavljanje kr*vi, kako ne bi došlo do većeg kr**enja. Brzo zaustavi kr***enje, i nakon toga se obično ubrzo osuši.

Međutim, ponekad stvari mogu poći kako ne treba.

Kada se ugr*šci ne osuše, mogu biti 0PASNI i dovesti do ozbiljnih medicinskih K0MPLIKACIJA. Nastaju u ven*ama, u bilo kom delu vašeg tela. Velika je verovatnoća da će P0G0DITInogu, posebno ukoliko dugo sedite.

Ukoliko ugr*šak nastane u art**ijama, koje nose kiseonik iz kr*vi vašeg srca do svih ćelija vašeg tela, može doći do ozbiljnih problema. Sprečavanje da kiseonik dođe do srca, pluća ili mozga, može vas dovesti u 0PASN0ST od SRČAN0G UD*RA. Takođe, ugr*ušak bi mogao da se stvori i u ven*ama koje nose k*rv nazad u Vaše srce. Kada dođe do toga, simptomi se pojavljuju postepeno, ali ih ne treba olako shvatiti jer mogu biti 0PASNI.

Ako naučite da prepoznate simptome UP0Z0RENJA na postojanje ugr*uška, znaćete kada je pravo vrijeme da se obratite lekaru i ne dovedete svoj život u 0PASN0ST.

Kada se ugru*šak formira u jednoj od dubokih ve*na u ruci ili nozi, ispod površinskog sloja kože, to bi moglo dovesti do TR0MB0ZE. To je 0PASN0, jer ugr*ušak može doći do srca ili pluća. Šansa da dobijete TR0MB0ZU je mnogo veća, ukoliko se dugo niste kretali. Odmah potražite lekarsku pomoć ako primetite neke od ovih simptoma:

0T0K. Može se pojaviti tačno na mestu formiranja ugr*uška, ili može doći do 0TICANJAcele noge ili ruke.

PR0MENA B0JE. Možda ćete primijetiti da Vam ruka ili noga postaju crvenkaste ili plavičaste B0JE, javlja se svrab ili T0PL0TA u predelu 0TEČEN0STI.

B0L. Kod povećanja ugr*uška, može doći do njegovog povređivanja. Intenzitet B0LA može varirati od tupog do intenzivnog B0LA.

P0TEŠK0ĆE SA DISANJEM. Ako se to dogodi, to bi moglo značiti da Vam se ugr*ušak preselio sa ruke ili noge u Vaša pluća. Kašalj Iskašljavanje kr*vi, B0L, VRT0GLAVICA, ukoliko osetite bilo koji od ovih simptoma, pozovite hitnu pomoć ili idite do prve zdravstvene ustanove.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti