OVO JE NOVI SIMPTOM KORONA VIRUSA, NJEMAČKI DOKTOR PRIMIJETIO: Pacijentima se i OVA STVAR DEŠAVA

Njemački virolog Hendrik Štrek prepoznao je nove simptome inf*kcije novim korona virusom.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Direktor Instituta za virologiju i istraživanje HI*V-a Medicinskog fakulteta Univerziteta u Bonu, pregledao je stanovnike iz okruga Hajnsberg, u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija, gdje ima mnogo zaraženih. Tom prilikom je ustanovio da se skoro trećina pacijenata žalila na gubitak čula mirisa i ukusa, tokom nekoliko dana.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

– Jedna majka čak nije mogla da osjeti miris pune pelene svoje bebe. Drugi nisu mogli da osjete miris šampona, a hrana im je bila bezukusna – rekao je za “Frankfurter algemajne cajtung”, čije je zaključke prenio i njemački list “Velt” .

– Bili smo u okrugu Hajnsberg, gdje ima mnogo zaraženih, išli smo od kuće do kuće i pitali ljude za simptome. Analizirali smo simptome i pritom otkrili neke nove, uzeli smo uzorke vazduha, briseve sa kvaka, mobilnih telefona i daljinskih upravljača, čak smo sakupili uzorke vode iz WC-šolje – kaže stručnjak.

Virusolog nije mogao tačno da kaže u kom trenutku se ti simptomi javljaju, ali, kako je rekao, „mislimo da nastupa tek kada inf*kcija već odmakne“.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Na pitanje da li se virus prenosi preko stolice, Štrek kaže da ta mogućnost nije isključena, ali da nema dokaza da je tako.

– Našli smo ge**tski materijal virusa u WC-šoljama, što, međutim, još ne znači da je inf*ktivan – rekao je stručnjak.

Opisujući tipičnog pacijenta OB0LEJLOG od Covid-19, bonski stručnjak kaže:Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

– Tipičan OB0LEJLIH ispoljava samo blage simptome, što pokazuje i kineska studija iz Šenžena, prema kojoj 91 posto zaraženih ima samo slabe do umjerene simptome: suhi kašalj, koji nadražuje grlo, eventualno visoku temperaturu. Mi smo u našoj studiji otkrili simptom gubitka čula mirisa i ukusa. U trideset odsto slučajeva OB0LJELI su imali dijareju, što je veći procenat nego što se do sada pretpostavljalo.

[Copy]

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više