OGLASIO SE MILAN POPOVIĆ, sada su svi stali na njegovu stranu: EVO KAKVA JE SEVERINA MAJKA, JAVNOST U Š0KU!

Srpski biznismen Milan Popović i hrvatska pjevačica Severina Kojić vodili su dugogodišnju bo*bu za sta***tvo nad sinom Aleksandrom (7), koja se završila se u četvrtak odlukom Opštinskog suda u Zagrebu da dijete od tog trenutka živi sa ocem.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Severina će ubuduće sina viđati dva puta nedjeljno po podne i svaki drugi vikend od subote ujutru do nedjelje uveče. Ovakva odluka digla je veliku medijsku prašinu, a Severinin advokatski tim je najavio ža*bu.

Milan Popović za Srpski telegraf otkriva da njegov cilj nikada nije bio da oduzme dijete majci, kao i da je st***stvo i dalje zajedničko, s tim što će dijete sada živeti s njim.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Iako ste rekli da će Aleksandar provoditi koliko god želi vremena s majkom i da ćete njoj dozvoliti da vidi dete kada poželi, Severina za medije ističe broj sati mjesečno koji joj je sud odredio privremenom merom, kao da joj je zab***njeno da viđa dijete. Zbog čega to radi i da li ćete zaista dozvoliti djetetu da viđa majku kada ima potrebu iako to nije po pravilima privremene mjere?

– Znači ovako, svaka pre*uda na ovom sudu počinje sa u slučaju da izostane dogovor roditelja, roditelji će se pridržavati sljedećih pravila. Znači, dogovor roditelja je uvijek iznad bilo koje pre*ude (osim, naravno, kada sud odluči da nije u interesu djeteta da jedan od roditelja viđa dete, ali to je sasvim druga priča).Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Ukoliko dijete bude htelo da provodi više vremena sa majkom i ako majka bude poštovala djetetove obaveze što se tiče škole i drugih aktivnosti, ne vidim problem da mama i sin ponovo više vremena provode zajedno. Skrenuo bih pažnju na to da je Severina sama glava svoje porodice, koja izdržava cijelu porodicu, mnogo radi, aktivna je i ima jako malo slobodnog vremena na raspolaganju. Vrijeme koje je ona do sada provodila sa sinom, iako je po staroj pre*udi dijete živjelo kod nje, bilo je vrlo ograničeno.

Koji su razlozi zbog kojih je Opštinski sud u Zagrebu doneo pre*udu da vi budete Aleksandrov staratelj?Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

– Pre*uda ne glasi da ja budem sta*atelj, Severina i ja ostajemo da budemo zajednički sta*atelji našem djetetu, osim u dva aspekta starateljstva, pre*uda jedino definiše da će dijete sada da ima adresu kod mene, ali će i dalje nastaviti da provodi vrijeme i sa majkom i sa mnom, znači daleko od toga da je dijete majci oduzeto.

Da li je istina da vas je u četvrtak uveče, kada je dijete dovedeno kod vas nakon sudske pre*ude, Igor Kojić vr**đao i pr*tio vam?Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

– Da, istina je i imam namjeru da tražim za**itu od takvog divljačkog ponašanja, posebno što se sve događalo pred djetetom.

Saznali smo da Severina od 14. oktobra nije vodila dijete u školu, tačnije 45 radnih dana. Zbog čega dijete nije išlo u školu i kako ste na to reagovali? Takođe, saznali smo da je škola zbog toga podnela prijavu protiv majke Severine Kojić za zanemarivanje prava deeteta.

– Ovo je vrlo osetljiva tema o kojoj ne bih smeo da iznosim detalje s obzirom na to da je istraga za zanemarivanje deteta u toku. Mogu samo da kažem da je djetetovo pravo, a roditeljska obaveza, da dijete ide u školu. Moja namjera je da, naravno, dijete vodim u školu.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Upoznati smo sa tim da je vaš sin 2017. imao inf**ciju koja nije liječena na adekvatan način jer je Severina tada bila u Americi, te da ste vi primetili da dete ima os*ip i odveli ga kod ljekara. Mišljenjem suda utvrđeno je da je majka tada zanemarila zdravlje djeteta. Kako ste reagovali u toj situaciji i da li ih je bilo još?Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

– Ovo su baš detalji postupka o kojima ne bih smio da vam pričam, molim vas da me ne pitate takva pitanja. Činjenica je da se u posljednjih nekoliko godina dogodilo nebrojeno situacija koje jedna odgovorna majka nije smela sebi da dozvoli. Na osnovu tih događaja je i donesena ovakva pre*uda.

Da li je jedan od brojnih razloga za ovu pre*udu to što je Severina socijalnoj radnici jednom prilikom rekla da je kravetina, a vama na su*enju da ste seljačina?Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

– To što je neko nevaspitan i sebi dozvoljava da bude ba*hat je ovde nebitno pošto se ne radi o situaciji koja se odnosi na dijete. Ovaj cijeli sudski spor se vodio isključivo kako bi se za**itili interesi i prava djeteta.

 

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više