OBJAVLJENI PODACI, HRVATI SU OČAJNI! Ovo im se nikad nije desilo, ovo je KATASTR0FA

Koliko je koronavirus NAŠK0DI0 hrvatskom turizmu, najbolje pokazuje primjer Hvara.

– Brojke su KATASTR0FA, nikada u istoriji hvarskog turizma Grad Hvar nije imao ovako L0ŠE rezultate, u ovo doba godine. Sada se u Hvaru odmara, brojkom i slovom 66 stranih turista, dok je prošle godine u ovo vrijeme u Hvaru bilo 4588 gostiju. Ovo su P0RAŽAVAJUĆE brojke i kada sam ih ja u petak dobio, nisam mogao vjerovati svojim očima – za Slobodnu Dalmaciju priča Teo Jeličić, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Hvara i čovjek koji se na narednim parlamentarnim izborima nalazi na šestom mestu “Restart koalicije” u 10. izbornoj jedinici. Član je HSS-a od 1997. godine.

Dakle, Grad Hvar, za sada ove godine, bilježi manje za 96 posto dolazaka turista, a u isto vrijeme bilježi manje od 91 posto u noćenjima.

– Od ovih 66 turista, koji su usprkos svemu došli u Hvar, nešto je Slovenaca, Austrijanaca, Niemaca i Čeha. Da bih vam približio kakva je situacija u Hvaru, najbolje govori podatak da je trenutno u Gradu otvoreno, najviše između 20 i 30 posto svih ugostiteljskih objekata, a od 14 hotela otvorena su njih tri – priča Jeličić koji ističe kako nema optimizma ni za iduća dva mjeseca jer se rezervacije otkazuju.

Jeličić je široj hrvatskoj javnosti postao poznat, kao čovjek koji je, od koronavirusa “spasio dalmatinska i hrvatska ostrva”.

Naime, on se još 18. marta javio redakciji Slobodne Dalmacije sa molbom da učinimo nešto jer da u Grad Hvar i na ostrvo Hvar, dolaze oni koji u gradu i na ostrvu imaju u vlasništvu nekretnine, a koji bježe iz kontinentalnih dijelova Hrvatske i okolnih država, kako bi se spasili od koronavirusa.

Njegova reakcija bila je pravovremena jer je Krizni štab iz Zagreba, tek dva dana nakon objave teksta u “Slobodnoj” odlučio “za**oriti” sva ostrva i zabranio, ljudima koji nisu domicilno stanovništvo, dolazak na njih.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više