NEMATE NIKAKVE SIMPTOME, ALI POSTOJI NAČIN DA SAZNATE DA LI IMATE KORONU: Dovoljno je da uradite ovo!

Kada se ljudi zaraze i dobiju pozitivne rezultete testa na kovid-19, ali ne razviju kašalj, visoku temperaturu ili druge uobičajene simptome virusa, njihove slučajeve nazivamo “asimptomatskim”. Takve ljude ponekad nazivaju i “tihim prenosiocima” zbog tog što nesvesno mogu da zaraze druge, a to je veliki faktor u širenju pandemije.

Međutim, koliku su oni opasni po druge i njima samim pr*eti 0PASN0ST, a da ni toga nisu svesni.

Ako tek počinjemo sa razumevanjem materije, biti bez simtoma kada imate virus ne znači da se neće razviti K0MPLIKACIJE koje kovid nosi sa sobom.

Prema novoobjavljenom istraživanju, asimptomatske žr*ve virusa suočavaju se sa skrivenim 0PASN0STIMA po zdravlje, uključujući dve o kojima morate da znate.

Nova studija F0KUSIRALI se na grupu od 37 pacijenata bez simptoma u Kini. Dok učesnici studija nisu pokazivali spoljašnje naznake virusa, istraživači su želeli da znaju o svim promenama koje bi mogle da se dese unutar njihovih tela. Za otkrivanje su koristili CT skenere, osetljivi oblik unutrašnjeg snimanja.

Ono što su otkrili bilo je Š0KIRAJUĆE: 57 odsto asimptomatskih pacijenata imalo je skeniranje pluća sa “prugastim senkama” i “UZR0K0M mlečnog stakla” – a oboje ukazuju na up*lu ili ošt**enje pluća. Ovi obrasci su uobičajeni i kod teže zaraženih od novog virusa.

Druga je studija istraživača sa Skrips istraživačkog instituta u Kaliforniji, koja se bavila sličnim istraživanjem. Oni su se isresredili na grupu asimptomatskih slučajeva sa Dajmond Princes kruzera.

U toj grupi, 54 odsto pacijenata pokazalo je ABN0RMALN0ST pluća. Ovde znači bez spoljašnjih znakova B0LESTI ili ispunjavanja dija***ičkih nivoa – ne znači da št*ta nije bila ozbiljna.

Kineski istraživači postavili su teoriju da ovde promene u plućima mogu da budu privremene i nestanu nakon što virus napusti telo. Kalifornijska studija pozvala je na dalje praćenje kako bi se razumeli dugoročni ef*kti na RESPIRAT0RN0 i zdravlje pluća. Istina je da u ovom trenutku ne možemo da budemo sigurni.

Ono što ovi nalazi trenutno potvrđuju jeste da kovid uzima 0PASNIJI danak telu nego što to simptomi – ili nedostatak istih – pokazuju.

Postoji više istraživanja o “tihim prenosiocima” koja pokazuju da su 0PASNIJI po druge nego što je iko očekivao.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više