NAJ0ZBILJNIJE UP0Z0RENJE DARIJE KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Ovo moraju da pročitaju SVI GRAĐANI!

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut”, Darija Kisić Tepavčević kaže za RTS da je situacija u Novom Pazaru, gde je trenutno najveći broj 0B0LELIH po glavi stanovnika, koliko je moguće sada P0D kontrolom.

Darija Kisić Tepavčević, koja je i članica Kriznog štaba za su**ijanje kovida 19, objašnjava da su praktično sve osobe koje su inficirane u Novom Pazaru morale da dođu u kontakt sa REZERV0AR0M zaraze i pri tome nisu koristile opšte preventivne mere.

Dodaje da je bitan parametar ukoliko se ljudi kasno jave lekaru.

“Kada je već infekcija poodmakla i sa različitim vrstama K0MPLIKACIJE, onda je to sve mnogo teže jer se stvara situacija kao sa grudvom snega na nizbrdici, kada se sve ubrzano postaje složenije i složenije”, objašnjava Kisić Tepavčević.

“Nadamo se da će epidemija narednih dana da ide silazim tokom”, ističe Kisić Tepavčević.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više