MALO KO ZNA DA JE ON BIO MILENIN PRVI MUŽ! Venčali se u kuhinji i danas kaže da je najviše voleo! (FOTO)

Puriša i danas ističe da je od svih Milenu Dravić najviše voleo

Ljubav Milene Dravić i Dragana Nikolića mnogima je služila kao uzor, ali brak sa Gagom Mileni nije bio prvi, već treći.


Naime, ona se davne 1960. godine, kada je imala samo 20 godina, udala za reditelja Mladomira Purišu Đorđevića. Njihov brak trajao je kratko, ali Puriša i danas ističe da je od svih, nju najviše voleo.

foto: Printscreen Youtube

Ta ljubav je 1960. prerasla u brak. U to vreme je bila velika zvezda. Išli smo iz filma u film. Ali kad sam primetio da joj smetam i da po mnogo čemu nisam čovek za nju, prijateljski smo se razveli”, rekao je Puriša prošle godine za Politiku.


“Milena i ja smo kratko bili u braku, nismo imali ni fotografiju sa venčanja. A venčali smo se 1960, u mojoj kući u Čačku, i to u kuhinji. To je bila beda, sirotinja, nismo imali ni stan u Beogradu. Ali, među nama rečeno, mene su sve žene koje sam voleo ostavljale, smatrajući da više volim film nego njih. I bile su u pravu, film je bio i ostao moja najveća ljubav”, ispričao je još za pomenuti medij.

foto: Beta/Milan Obradović


Kako je ispričao, poslednji film koji je pripremao, planirao je da posveti upravo Mileni Dravić, a od toga nije odustao uprkos tome što je ona preminula.

Taj scenario je i dalje na konkursu Filmskog centra Srbije, pisan je u dogovoru sa njom, pod naslovom “Prava ljubav zaborava nema”. Taj film je trebalo da bude posveta Mileni, a zamislio sam ga kao mjuzikl, jer tog žanra gotovo da nema ni u jugoslovenskoj, ni u srpskoj kinematografiji.


foto: Printscreen Youtube

Ali pošto Milene više nema, pisao sam direktoru FCS da, ako se ovaj scenario prihvati na konkursu, ulogu koja je napisana za nju može da igra druga glumica. Seka Sablić, recimo, koja je bila njena najbolja prijateljica”, otkrio je Đorđević za Novosti.

Nakon razvoda od Đorđevića, glumica je bila udata za reditelja Vojislava Kokana Rakonjca. Nažalost, on je preminuo u svojoj 34. godini, 1969. godine, a Milena se kasnije udala za Dragana Nikolića.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više