KOMŠIJE PRIJAVILE DA STARAC I STARICA NEPRESTANO PLAČU: Policajcima se srce steglo kad su došli, pa su uradili ovo!

Četvorica italijanskih policajaca postali su HER0JI nakon što je javnost saznala kako su utešili usamljeni stariji bračni par u Rimu.

Policija je dobila prijavu da neko plače i vi*če u jednom od stanova, a kada su došli na adresu, pronašli su 84-godišnju Jole i njezinog 94-godišnjeg supruga Mikelea, piše “Hafington Post”.

Starci su bili su neutešno usamljeni, a ras*užile su ih i dep*esivne vesti s naslovnica novina, zbog čega nisu mogli da prestanu da pl*aču.

Par nema dece, a s obzirom da su im se najbliži susedi odselili, osećali su se usamljeno i zaboravljeno.

Policajci su im stoga skuvali večeru, špagete sa parmezanom, a potom su s njima proveli celu noć kako bi ih 0RASP0L0ŽILI.

Vest o pažljivim policajcima ubrzo se proširila italijanskim, a potom i svetskim medijima.

DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Ove njene reči svi treba da shvatimo NAJOZBILJNIJE!

Darija Kisić Tepavčević je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, navela da kada razmatramo epidemiološku situaciju sami apsolutni brojevi ne govori mnogo, već ST0PE incidencije kao merilo ri*ika ZARAZE u populaciji.

“U toku ove nedelje je ova ST0PA nešto veća nego što je bila prethodne nedelje i za oko 19 odsto je veći ri*zik ZARAZE nego što je bilo u toku prethodne nedelje”, rekla je Kisić Tepavčevićeva.

Ukazala je da su to su još uvek izuzetno niske ST0PE , sa vrednošću ispod 10 na 100.000, kao i da smo u ovom momentu jedna od zemalja sa najnižim riz*ikom za ZARAZU.

“Međutim, iskustva iz drugih zemalja su apsolutno pokazala da se to može promeniti u R0KU od nedelju dana. Iskustvo iz Slovačke, Češke, Izraela nam govori da moramo da budemo pripremni i da učinimo sve da zadržimo ovakvu epidemiološku situaciju”, naglasila je doktorka.

“Ne znam da li će više ikada doći vreme da kažemo da smo sigurni, jer gde god da imamo PR0T0K virusa epidemiološka situacija je nesigurna, ali imamo značajno manji ri*zik nego sve zemlje u Evropi i okruženju”, dodala je Kisić Tepavčevićeva.

“Odlazak na slavlja i noćna dešavanja najveći FAKT0R riz*ika” Najviše N0V0ZARAŽENIH je iz Beograda, a Kisić Tepavčevićeva kaže da je najveći apsolutni broj ZARAŽENIH iz najvećeg grada logičan, jer ima najveći broj stanovnika. Međutim, istraživanja su pokazala da se većina njih zarazila na PR0SLAVAMA.

“Epidemiološko ispitivanje svakog potvrđenog slučaja je pokazalo da je to pre svega odlazak na neka slavlja i noćna dešavanja i da je to pre svega FAKT0R riz*ika, a da je onda dolazilo do prenošenja u okviru same porodice”, objasnila je Kisić Tepavčevićeva.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više