10 TAJNIH ZNAKOVA DA VAM OTKAZUJU BUBREZI: Ako primijetite OVO, TRČITE LJEKARU DOK NIJE KASNO!

Svaki dan naš um obrađuje tonu informacija, a naša tijela izvode na tisuće akcija. Užurbani način života doveo je do toga da lako propustimo poruke koje nam tijelo šalje. A P0SLJEDICE mogu biti ozbiljne .

Donosimo vam zato popis simptoma koji ukazuju na to da bubrezi ne rade ispravno. Koliko tih signala vam tijelo šalje?

1. Problemi sa spavanjem

Kada bubrezi ne funkcioniraju ispravno, to znači da 0TR0VI, kroz M0KRAĆU, ne mogu izaći iz tijela te ostaju u kr*vi. I ta povećana razina 0TR0VA otežava spavanje. Osobe s HR0NIČNIM B0LESTIMA bubrega obično pa*te od ap*eje u snu. Ap*eja za vrijeme spavanja je P0REMEĆAJ koji uzrokuje jednu ili više pauza u disanju dok spavate.

2. GLAV0B0LJE , UM0R i opća SLAB0ST 

Zdravi i ispravno funkcionirajući bubrezi u našem tijelu pretvaraju vitamin D i to kako bi održali jake K0STI te proizveli H0RM0N koji se zove ERITR0P0ETIN (EPO). Ovaj H0RM0N igra važnu ulogu u proizvodnji crvenih kr*nih stanica. Kada bubrezi ne funkcioniraju ispravno, on ga proizvodi manje, a pad crvenih kr*nih stanica (onih koji nose kisik) rezultira brzim UM0R0M mišića. Uobičajeno je da osobe s HR0NIČN0M bubrežnom B0LESTI imaju ane*miju. Ako ste se dovoljno naspavali i odmorili, ali i dalje osjećate UM0R , nisku razinu energije i opću SLAB0ST , trebate posjetiti svog liječnika.

3. Svrbež i suha K0ŽA

Svrbljiva i suha K0ŽA signalizira neuspjeh bubrega da zadrži pravu ravnotežu minerala i hranjivih tv*ari, što može dovesti do B0LESTI K0STIJU i bubrega. Pokušajte ostati što više hidratizirani. Zapamtite, prije uzimanja bilo kakvih lijekova za svrbež konzultirajte se sa svojim liječnikom.

4. L0Š zadah i okus metala u ustima

L0Š zadah je još jedan znak da u kr**toku ima previše 0TR0VA i onečišćenja. Nadalje, možda ćete izgubiti želju za mesom i apetitom općenito, što može dovesti do nezdravog gubitka težine. Postoje razni razlozi zbog kojih hrana može imati metalni okus. Najčešće, metalni okus u ustima trebao bi otići ako je, pretpostavljen uzrok, tretiran. Ako se okus i dalje pojavljuje, obratite se svom liječniku.

5. Kratak dah

Vezu između B0LESTI bubrega i otežanog disanja (bez da ste trčali ili vježbali), uzrokuju dva čimbenika. Prvo, kad bubrezi ne funkcioniraju ispravno, dodatna tekućina u tijelu prelazi u pluća. Drugo, ane*mija uskraćuje vašem tijelu kisik i to dovodi do kratkog daha.

6. 0TICANJE u gležnjevima, nogama i rukama

Bubrezi koji ne funkcioniraju ispravno ne ukl*njaju dodatnu tekućinu iz tijela. To dovodi do ret*ncije natrija koja uzrokuje 0TICANJE u vašim gležnjevima, nogama i rukama. 0TICANJE donjih dijelova tijela također može signalizirati srčanu i jetrenu B0LEST ili probleme s ve*ama.

7. B0L u leđima

Zatajenje bubrega može dovesti do B0L0VA u leđima koja je obično duboka i nalazi se odmah ispod rebra. Može se osjetiti ispred PREP0NA ili kuka. B0L u leđima i nogu može biti uzrokovana bubrežnim cis*ama. B0L u leđima uzrokovana otkazivanjem bubrega prati P0VRAĆANJEM , visoka tjelesna temperatura i učestalo M0KRENJE .

8. Nat*čene oči

Rani znak da s bubrezima nešto nije i redu je i nat**enost oko područja očiju. Nat**enost oko očiju može se objasniti činjenicom da bubrezi izlijevaju veliku količinu proteina u M0KRAĆU (umjesto da ih distribuiraju po cijelom tijelu). Ako ste sigurni da vaše tijelo prima dovoljno odmora i proteina, ali i dalje ste nat*čeni oko očiju, svakako odite na pregled.

9. Visoki kr*ni tlak

Vaš kr*ni sustav i bubrezi 0VISE jedan o drugome. Bubrezi imaju male NEFR0NE koji filtriraju 0TPAD i dodatnu tekućinu iz kr*vi. Ako se kr*ne ži*le oštete, NEFR0NI koji filtriraju k*rv ne dobivaju dovoljno kisika i hranjivih tvari. Zato je visok kr*ni tlak drugi vodeći uzrok zatajenja bubrega.

10. Promjene u M0KRENJU 

Bubrezi su odgovorni za proizvodnju urina i uk**njanje 0TPADA kroz nju. Nemojte ignorirati promjene mirisa, boje, izgleda urina kao i promjene učestalosti odlaska na WC.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više