Uz ovih pet trikova iscijedite sve što se može iz limuna i limete

Nema više muke, iskoristite voće maksimalno!

Čini se da je ove godine sve skuplje nego prošle, što znači ako već kupite limun i limete, želite iskoristiti sav sok koji se u njima nalazi.

Evo nekoliko trikova koji će osigurati da vam to pođe za rukom.

1. Koristite cjedilo za agrume

Može biti drveni, plastični ili električni, ali će vam on pomoći da iz limuna dobijete više soka samo uz pomoć ruku!

2. Stavite u mikrovalnu

Upalite visoku temperaturu i stavite limun ili limetu u mikrovalnu na 30-ak sekudni, posebno će ovo koristiti ako uzimate voće direktno iz frižidera.

Kad izvadite voće, ostavite da se ohladi par minuta.

3. Valjajte ga po tvrdoj površini

Ovim će se postupkom razdvojiti komadići „mesa“ unutar voćke pa ćete lakše dobiti više soka cijeđenjem.

4. Prerežite ga po širini

Iako ovo neće dati više soka ako koristite cjedilo, rezanje limuna ili limete na ovaj način olakšava cijeđenje. Možete i odrezati komad iz sredine i tako ukloniti neke membrane pa će vam biti lakše cijediti voće.

5. Koristite viljušku

Ako ništa ne uspije, a vi ste sigurni da u limunu ima još soka, uzmite viljušku, stavite je u limun i okrećite ga. To će vam sigurno omogućiti da iscijedite sav sok!

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više