STRAVIČAN PRIZOR NA KOŽI, OVO JE NOVI SIMPTOM KORONA VIRUSA: Pojavi se 12 dana nakon zaraze

U liječenje pacijenata sa ovakvim simptomima uključeni su i dermatolozi.

Prema istraživanjima koje je sprovedeno u Španiji crveni osip na određenim dijelovima tijela pojavljuje se oko 12 dana nakon prvih simptoma korone.

Kako ljekari navode ovaj simptom promećen je kod oko 29 posto osoba obeljelih od korone, a manifestuje se kao ljubičasti, bran ili crvenkasti osip na određenim dijelovima tijela.

Prema njihovim navodima, osip se najčešće javlja na plućima, usnoj i nosnoj duplji.

koronavirus-ilustracija

Ono što je posebno interesantno, u liječenje pacijenata sa ovakvim simptomima uključeni su i dermatolozi.

Iako postoji sve više izvještaja o tome da osip prati koronu, o nekim dubljim analizama ovog simptoma i dalje se ne govori.

Istraživači i dalje navode da se ovakav slučaj i dalje posmatra kao preliminarno zapažanje, te kontrolne grupe za dalje istraživanje nisu formirane.

Svakako osip je postao jedan od novih simptoma na koje ljekari posebno obraćaju pažnju, pa ukoliko primijetite crvene tačkice na svom tijelu, obavezno se javite ljekaru.

Izvor:Alo.rs

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti