NA OVOJ FOTOGRAFIJI SE KRIJE SIMPTOM KANCERA: Jedan detalj sve odaje a samo mora dobro da se POGLEDA!

Mnogi na to ne bi obratili pažnju, a zapravo može da bude simptom raka…

Lorna Nikson Braun je 2015. godine bila zaprepašćena kada joj je kao inače zdravoj 26-godišnjakinji dijagnostikovan rak štitne žlezde.

“Ja se tada uopšte nisam osećala bolesnom”, rekla je Lorna, dodajući da ju je utoliko više šokirala dijagnoza.

Ova mlada glumica i producentkinja iz Australije zatim je shvatila da joj je simptom bolesti zapravo sve vreme bio ispred nosa, a to je odlučila i da pokaže fotografijama, kako drugima ne bi promakao.

“Na fotografiji levo jasno možete da vidite izbočinu na mom vratu. Ipak, tada je nismo primetili”, kaže ona, misleći na sebe i brata koji ju je tada fotografisao.

Kaže da je njena majka prva primetila izbočinu, ali su obe to pripisale njenom gubitku kilograma. Tri meseca kasnije, otišla je kod lekara, gde je dobila dijagnozu raka štitne žlezde.

Fotografija na desnoj strani je uslikana nakon što joj je polovina žlezde odstranjena i sada je već više od godinu dana u remisiji. Lorna kaže da je srećna što je uspela da pobedi rak i da je njena misija da podigne svest o ovoj bolesti i simptomima.

Rak štitne žlezde nije redak, a tri puta češće pogađa žene nego muškarce. Ova vrsta kancera se često javlja bez nekih simptoma u početnim stadijumima bolesti, ali se ponekad može prepoznati po nekim od sledećih simptoma:

– izbočina na vratu

– promena glasa, uključujući i to da glas iznenada zvuči hrapavije, grublje

– poteškoće u gutanju

– bol u vratu i grlu

– otečene limfne žlezde na vratu

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti