DOKTOR UPOZORIO LJUDE, JEDAN SIMPTOM RAZLIKUJE KORONU OD GRIPE I ALERGIJE: Ako ovo osjetite ODMAH SE JAVITE DOKTORU!

Više od 100.000 ljudi širom svijeta u ovom trenutku zaraženo je korona virusom, a svako grebanje grla ili kašalj kod većine izaziva zabrinutost. Međutim, ako se i zakašljete, lako je moguće da nije u pitanju korona virus.

Dr Greg Poland, profesor medicine i infektologije na Mayo klinici objasnio je razliku između tipične alergije, prehlade i korona virusa.

Vrijeme je sezonskih alergija, pa je moguće da vas upravo to muči. Sezonske alergije uglavnom izazivaju probleme sa nosem i očima, a većina simptoma lokalizovana je u predjelu glave, dok simptomi korona virusa zahvataju cijelo tijelo – objašnjava dr Poland.

– Prehlada, grip i korona virus zahvataju donji respiratorni trakt i verovatno vam neće curiti nos. Moguće je da će vas svrbiti i boljeti grlo, da ćete kašljati i imti problema sa disanjem – kaže on.

korona

Takođe, kaže, obratite pažnju i na temperaturu.

– Alergije uglavnom ne izazivaju groznicu i temperaturu, kao ni kratak dah, osim ako ne bolujete od astme – kaže dr Poland.

PRVI SIMPTOM VIRUSA

– Ako ste neobjašnjivo umorni, tijelo vam je bolno i obara vas groznica, onda je to slučaj sezonskog gripa ili korona virusa – kaže dr Poland, dodajući da će blaži oblici prehlade i gripa uglavnom proći sami od sebe za par dana. S druge strane, teži oblik gripa i korona virus mogu da se pogoršavaju iz dana u dan. Ako je to slučaj, obavezno morate da se javite ljekaru.

– Prva sumnja na korona virus trebalo bi da bude kratak dah. To može da se desi i sa težim oblikom gripa, a i tada biste u svakom slučaju morali da se javite ljekaru – upozorava ovaj lekar.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više