AKO ODEMO NA MORE, HOĆEMO LI NOSIT MASKE NA PLAŽAMA: Doktor Srđa Janković nam je dao PRAVI ODGOVOR, evo šta trebate!

Imunolog dr Srđa Janković iznio je svoje preporuke za ovo ljeto, i evo kako glase.

Da li ćemo ovog leta na plaži nositi maske?

Na pitanje koje svi postavljaju ovih dana, a to je kako će nam ove godine izgledati ljetovanje, stručnjaci kriznog štaba slažu se u ocjeni da je ključna jedna stvar – održavanje distance. Dr Srđa Janković je u Jutarnjem programu TV Prva izjavio da letnje temperature neće uništiti virus, ali da će ometati njegovo širenje. Na pitanje da li ćemo na plažama nositi masku, on kaže sledeće:

– Na plaži je razmicanje važnije od maske. Što se tiče preporuke ljekara, plaža je otvoreni prostor, ne bi trebalo doći do većeg zaražavanja, ali treba biti oprezan. Razmišljajmo o ljetnjom odmoru u Srbiji – rekao je Srđa Janković.

Podsjetimo, i dr Predrag Kon je na TV Pink govorio o tome, naglašavajući da je najvažnije održavanje distance.

– Vodena sredina odnosno bazenska voda je hlorisana i po tom pitanju bezbedna. Ali imamo distancu koju nije lako ostvariti. Trening treba da se obavlja uz distancu i manje grupe, bez kontakta što je u vaterpolu na primer teško. U junu će se pustiti sportski događaji, kako će se sve odvijati zavisi od situacije, a sportski događaji biće bez publike. Bazeni će biti pod kotrolom, nema posebne opasnosti ni za stajaće vode i mora, bar u toku juna mjeseca – rekao je dr Kon.

Izvor: Žena Blic

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više