Zbog štrajka sindikata obrazovanja USK, učenici će imati kraći zimski raspust

Po svemu sudeći školarci na prostoru USK će imati kraći zimski raspust, kako bi se nadoknadio dio časova koji su propustili zbog štrajka prosvjetnih radnika u USK.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Kako sada stvari stoje školarci na prostoru USK će imati kraći zimski raspust, odnosno, tri umjesto četiri sedmice kako bi se nadoknadio dio časova koji su propustili zbog štrajka prosvjetnih radnika u USK.

Ostali časovi bit će odrađeni na kraju školske godine. Maturanti su u toku štrajka imali redovnu nastavu tako da oni ne podliježu ovoj proceduri.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Podsjetimo, na štrajk su se prosvjetari u septembru odlučili prvenstveno zbog nepoštivanja Kolektivnog ugovora, a oko nekih pitanja koja ni danas nisu riješena u sindikatu očekuju da će u što skorije vrijeme razgovarati sa predstavnicima vlasti.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više