USK uskoro “korona free” kanton!

Vrtići i predškolske ustanove u Unsko-sanskom kantonu (USK) danas su u skladu sa uputstvima i preporukama Kantonalnog kriznog štaba počeli sa radom.

Radit će se u grupama s maksimalno 11 djece, a svim mališanima je prilikom jutrošnjeg dolaska izmjerena tjelesna temperatura, te su prošli DEZ0BARIJERE.

Kantonalna ministrica zdravstva Nermina Ćemalović istakla je i kako je svo osoblje u predškolskim ustanovama prethodno testirano, te da je jasno određena i neophodna kvadratura radnog prostora.

Inače, u tom kantonu već danima nema novozaraženih osoba koronavirusom.

“Ukupno je do sada registrovano 107 pozitivnih slučajeva, a trenutno imamo još samo jednu osobu u procesu liječenja. Čak 97 naših građana se uspješno oporavilo, dok je devet sm**nih slučajeva povezano sa 0B0LJENJEM COVID-19. U prošloj sedmici nije evidentiran nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom”, navode iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva USK.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više