Tržni centar „Bingo“ u V. Kladuši: U fizičkom 0BRAČUNU dva zaštitara zadobila P0VREDE i jedan migrant

U fizičkom okršaju koji se desio u petak, 31. januara, u prostorijama tržnog centra „Bingo“ u Velikoj Kladuši, jedno lice je teže pov*ijeđeno, dok su druga dva lica zadobila lakše tjelesne pov*ede. U pitanju su dva zaštitara i jedan migrant, piše RVK.

Prema riječima Ale Šiljdedića, portparola MUP-a USK, zaštitari tržnog centra „Bingo“ pozvali su policijske službenike zbog kra.đe koja se desila u objektu, a koju je počinilo lice za koje se sumnjalo da je migrant. Do trenutka dolaska policijske patrole, u prostorijama gdje se kontroliše video-nadozor i koju zaštitari koriste kao dio svog radnog prostora, došlo je do fizičkog obra*una između dva zaštitara, G.M. (1986.) i P.E. (1976.) i migranta, za kojeg je kasnije utvrđeno da je iz Maroka (1996.), a da trenutno boravi u migrantskom centru „Miral“. Rezultat obrač.una su tjelesne pov.rede, gdje su migrant i zaštitar P.E. zadobili lakše tjelesne pov*rede, dok je zaštitar G.M. teže pov*rijeđen i trenutno se nalazi u KB „Dr. Irfan Ljubijankić“.

Još uvijek nije utvrđeno pod kojim okolnostima je došlo do fizičkog obra*una i na koji način su pov*ijeđena sva tri lica koja su učestvovala u ovom. Šiljdedić je naglasio da je o cijelom slučaju obaviješten kantonalni Tu*ilac, te da će više informacija biti poznato po završetku istrage, koja je još u toku.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više