Tri lica lišena slobode na području Ključa

Policijski službenici su u ulici Branilaca BiH. općina Ključ, zatekli i izvršili pregled, a potom i pretres putničkog automobila marke „Citroen“ BiH registarskih oznaka kao i 25- godišnjeg vozača iz Ključa.

Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta određena količina praškaste materije bijele boje koja svojim izgledom asocira na opo*jnu dr*gu „Sp*id“ ili „Ko*ain“, te jedna mrvilica sa manjom količinom zeljaste suhe materije koja asocira na biljnu vrstu „Can***bis sat*iva“.

Dana 24.09.2019 godine na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja i naredbe za pretres izvršen je pretres porodične kuće vlasništvo 39-godišnjaka iz mjesta Kamičak te je tom prilikom pronađena i oduzeta određena količina praškaste materije bijele boje koja svojim izgledom asocira na opo*jnu dr*gu „Sp*id“ , jedna digitalna vaga za precizno mjerenje i jedan mobilni telefon.

Istog dana,  oko 18,00 sati u naselju Kamičak pripadnici PS Ključ izvršili su pregled 33-godišnjaka iz mjesta Kamičak te kod istog pronašli određenu količinu zeljaste materije koja izgledom asocira na biljnu vrstu „Can***bis sat*iva“ i jedan mobilni telefon.

Naknadnim pretresom porodične kuće navedenog lica pronađena je određena količina praškaste materije bijele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Sp*id“, dvije sjemenke koje asociraju na sjemenke biljne vrste „Can***bis sat*iva“.

Sva tri lica su lišena slobode i nad istima je zavedena kri****istička obrada zbog sumnje da su počinili KD iz člana 238 KZ F BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opo*nih dr*ga“ i 239 KZ F BiH „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opo*nih dr*ga“.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više